Getsouvas

David Andersson

08th May 2021

Souvas på getkött
Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vårt portabla campingkök (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt att förbereda hemma och ta med på utflykten. Vi använde get-souvas från Bondgården Bälinge som finns uppe i Luleå, helt fantastiskt gott. Skav (hjort, ren eller älg) fungerar bra, så även lax om du bara äter fisk.
Ingredienser (4 portioner)
- Souvaskött ca 500 gram, alternativt lax eller oumph.
- 1 st Isbergssalladhuvud
- 2 st röd lök
- 3 st tomater
- En näve små rädisor
- 1 st citron
- 4 stora tortilla bröd (helst Naanbröd, finns i frysdisken)
- Sriracha Mayo
Sås - Creme fraiche 34%
- 2 msk Riven pepparrot
- 1 tsk fransk senap
- Salt och pepper
Tillagning
- Hacka alla grönsaker, skiva lök och rädisor tunt.
- Riv pepparrot ca 2 msk, bland med creme fraiche, senap salt och peppar.
- Stek på sovasköttet till det fått yta och är genomstekt, salta och peppra efter behov.
- Kläm på färsk citron på köttet direkt i stekpannan och strössla med grovt hackad persilja.
- Lägg ut kött och grönsaker på brödet, toppa med sås och Sriracha samt avsluta med lite hackad persilja.
Fler inlägg

Kantarelltoast
Kantarelltoast på öppen eld Lyxigt med kantarelltoast på utflykten! Ett lätt och litet recept med stora smaker för dig som vill lyxa till det när du är ute. Använd med...

Ägg och korvmacka
Recept - Ägg och korvmacka Belöna er med en rejäl macka efter en lång dag utomhus. Du tillagar nästan allt i stekpanna (helst gjutjärnsstekpanna) och serverar korvmackan rykandes varm. Ingredienser...

Grilla korv med twist
Grilla korv med twist Det är modernt med hög kötthalt på korv - men vi vill slå ett slag för korv med högre fetthalt istället. Fett är både smakbärare och extra gott...