Gå vidare till innehåll

Följ oss här!

Gratis leverans över 700 kr | 30 dagars öppet köp

Maila oss

Getsouvas

Getsouvas

Souvas på getkött

Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vårt portabla campingkök (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt att förbereda hemma och ta med på utflykten. Vi använde get-souvas från Bondgården Bälinge som finns uppe i Luleå, helt fantastiskt gott. Skav (hjort, ren eller älg) fungerar bra, så även lax om du bara äter fisk. 

 

Ingredienser (4 portioner)

  • Souvaskött ca 500 gram, alternativt lax eller oumph.
  • 1 st Isbergssalladhuvud
  • 2 st röd lök
  • 3 st tomater
  • En näve små rädisor
  • 1 st citron
  • 4 stora tortilla bröd (helst Naanbröd, finns i frysdisken)
  • Sriracha Mayo

    Sås
  • Creme fraiche 34%
  • 2 msk Riven pepparrot
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt och pepper

Tillagning

  1. Hacka alla grönsaker, skiva lök och rädisor tunt. 
  2. Riv pepparrot ca 2 msk, bland med creme fraiche, senap salt och peppar.
  3. Stek på sovasköttet till det fått yta och är genomstekt, salta och peppra efter behov.
  4. Kläm på färsk citron på köttet direkt i stekpannan och strössla med grovt hackad persilja.
  5. Lägg ut kött och grönsaker på brödet, toppa med sås och Sriracha samt avsluta med lite hackad persilja. 

 

Trygga köp

Alltid 30-dagars öppet köp när du handlar hos oss.

Kundservice

Snabb hjälp vid frågor. Måndag 08:00-17:00
Lördag: 09:00-15:00
Söndag: Stängt

Snabb leverans

Alltid spårbar leverans.
1-3 arbetsdagar inom Sverige.

Kvalitet

Produkter med hög kvalitet och lång hållbarhet.