Getsouvas
David Andersson
08th May 2021
Souvas på getkött
Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vår portabla eldstad (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt att förbereda hemma och ta med på utflykten. Vi använde get-souvas från Bondgården Bälinge som finns uppe i Luleå, helt fantastiskt gott. Skav (hjort, ren eller älg) fungerar bra, så även lax om du bara äter fisk.
Ingredienser (4 portioner)
- Souvaskött ca 500 gram, alternativt lax eller oumph.
- 1 st Isbergssalladhuvud
- 2 st röd lök
- 3 st tomater
- En näve små rädisor
- 1 st citron
- 4 stora tortilla bröd (helst Naanbröd, finns i frysdisken)
- Sriracha Mayo
Sås - Creme fraiche 34%
- 2 msk Riven pepparrot
- 1 tsk fransk senap
- Salt och pepper
Tillagning
- Hacka alla grönsaker, skiva lök och rädisor tunt.
- Riv pepparrot ca 2 msk, bland med creme fraiche, senap salt och peppar.
- Stek på sovasköttet till det fått yta och är genomstekt, salta och peppra efter behov.
- Kläm på färsk citron på köttet direkt i stekpannan och strössla med grovt hackad persilja.
- Lägg ut kött och grönsaker på brödet, toppa med sås och Sriracha samt avsluta med lite hackad persilja.