Getsouvas

David Andersson

08th May 2021

Souvas på getkött
Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vår portabla eldstad (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt att förbereda hemma och ta med på utflykten. Vi använde get-souvas från Bondgården Bälinge som finns uppe i Luleå, helt fantastiskt gott. Skav (hjort, ren eller älg) fungerar bra, så även lax om du bara äter fisk.
Ingredienser (4 portioner)
- Souvaskött ca 500 gram, alternativt lax eller oumph.
- 1 st Isbergssalladhuvud
- 2 st röd lök
- 3 st tomater
- En näve små rädisor
- 1 st citron
- 4 stora tortilla bröd (helst Naanbröd, finns i frysdisken)
- Sriracha Mayo
Sås - Creme fraiche 34%
- 2 msk Riven pepparrot
- 1 tsk fransk senap
- Salt och pepper
Tillagning
- Hacka alla grönsaker, skiva lök och rädisor tunt.
- Riv pepparrot ca 2 msk, bland med creme fraiche, senap salt och peppar.
- Stek på sovasköttet till det fått yta och är genomstekt, salta och peppra efter behov.
- Kläm på färsk citron på köttet direkt i stekpannan och strössla med grovt hackad persilja.
- Lägg ut kött och grönsaker på brödet, toppa med sås och Sriracha samt avsluta med lite hackad persilja.
Fler inlägg

Popcorn på elden i burk
Poppa popcorn när du är på utflykt? Jamenvisst! Lätt, roligt och gott för både barn och vuxna och det här är något som kan med fördel förberedas hemma i köket. Ett...

Guide: Lär dig göra upp eld
Vadå, en eld kan väl vem som helst göra? Om du förbereder dig väl så går det oftast mycket bättre. Att göra upp eld borde vara en rättighet kan man tycka,...

Kaffefilter och kladdiga hamburgare
Kaffefilter kan användas till många bra saker förutom att filtrera kaffe i. Och har du barn, då är det här ett ypperligt knep för att slippa kladdiga händer, handleder och...