Popcorn på elden i burk
David Andersson
06th November 2022
Poppa popcorn när du är på utflykt? Jamenvisst! Lätt, roligt och gott för både barn och vuxna och det här är något som kan med fördel förberedas hemma i köket. Ett otroligt enkelt sätt att poppa på men se bara till att vara försiktig så du inte bränner dom. Det går även att göra med stearinljus
Poppa popcorn på elden, du behöver:
1 st aluminiumburk (helst 50 cl)
1 msk matolja (raps och olivolja fungerar också)
1/2 dl popcornkärnor
1 nypa finsalt
Gör så här:
- Fyll matoljan i burken och strö i lite finsalt.
- Fyll på med popcornkärnorna
- Skaka om så att oljan, saltet och popcornkärnorna blandas om.
- Lägg burken stadigt på glöden och invänta popandet!
- När popandet börjar sakta ner, tag av burken från glöden och låt svalna
- Skär upp burken med en kniv och vik ut burken
Berätta gärna vad du tycker om du provat!
Fyll på med oljan
..och popcornen (+ salt)
Ställ på elden. Var försiktig så du inte bränner dig!
Voila! Popcornen är färdiga!