Kantarelltoast
David Andersson
04th February 2021
Kantarelltoast på öppen eld
Lyxigt med kantarelltoast på utflykten! Ett lätt och litet recept med stora smaker för dig som vill lyxa till det när du är ute. Använd med grillgaller eller stekpanna för att rosta brödet.
Ingredienser (6 personer)
- 6 st ljusa bröd (formfranska, surdegbröd eller liknande)
- 1 st schalottenlök
- 0,5 dl grädde
- Parmesan
- Vispgrädde
- 2 nävar valfri färska kantareller
- Persilja
- Smör eller olja att steka i.
- Salt och pepper
Tillagning
- Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen till vätskan har försvunnit och svampen har fått lite färg. Lägg i lök, stek gyllenbrun tillsammans med svampen och häll sedan på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla brödet över glödbädden, gärna med grillgaller alternativt stek brödet på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt.
- Fördela svampen på brödskivorna och strö över riven parmesanost och persilja, servera direkt.
Till själva eldningen har vi använt vår portabla eldstad som ger HELT FANTASTISKT bra grillglöd. I och med att vedklabbarna ligger på ett nät av metall blir luftgenomströmningen bra och grillglöd skapas snabbt upp.
Länk till grillstaden finner du här -> https://myroutdoor.se/products/portabel-eldstad