Fri frakt över 700 kr

Kantarelltoast

David Andersson
04th February 2021

Kantarelltoast på öppen eld

Lyxigt med kantarelltoast på utflykten! Ett lätt och litet recept med stora smaker för dig som vill lyxa till det när du är ute. Använd med grillgaller eller stekpanna för att rosta brödet.

Ingredienser (6 personer)

  • 6 st ljusa bröd (formfranska, surdegbröd eller liknande)
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 dl grädde
  • Parmesan
  • Vispgrädde
  • 2 nävar valfri färska kantareller
  • Persilja
  • Smör eller olja att steka i.
  • Salt och pepper

Tillagning

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen till vätskan har försvunnit och svampen har fått lite färg. Lägg i lök, stek gyllenbrun tillsammans med svampen och häll sedan på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla brödet över glödbädden, gärna med grillgaller alternativt stek brödet på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt.
  3. Fördela svampen på brödskivorna och strö över riven parmesanost och persilja, servera direkt.

Suggested Blogs

Getsouvas

Souvas på getkött Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vårt portabla campingkök (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt...

Ägg och korvmacka

Recept - Ägg och korvmacka Belöna er med en rejäl macka efter en lång dag utomhus. Du tillagar nästan allt i stekpanna (helst gjutjärnsstekpanna) och serverar korvmackan rykandes varm. Ingredienser...

Grilla korv med twist

Grilla korv med twist Det är modernt med hög kötthalt på korv - men vi vill slå ett slag för korv med högre fetthalt istället. Fett är både smakbärare och extra gott...

Signa upp idag!
på vårt nyhetsbrev

DIN VAGN clear

Delsumma

$223

Frakt beräknas i nästa steg

Fortsätt handla Till Kassan


Din varukorg är tom