Grilla korv med twist
David Andersson
26th January 2021
Grilla korv med twist
Det är modernt med hög kötthalt på korv - men vi vill slå ett slag för korv med högre fetthalt istället. Fett är både smakbärare och extra gott utomhus.
Ingredienser (6 personer)
- 6 st grillkorvar/ veggokorv, gärna rik på fett
- 6 st korvbröd
- Knippe färsk persilja
- Picklade grönsaker (går bra att köpa färdig på burk)
- 1 st citron
Picklade grönsaker (ta det du har hemma)
- 400 gr grönsaker (tex morötter, vitkål, rödkål etc)
- 1 dl ättikssprit (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 tsk gula senapsfrön (om du har, går bra utan)
- 1 st lagerblad (om du har, går bra utan)
- Sambal Oelek (bonus)
Tillagning
1. Grilla korven på ordentlig glödbädd och värm gärna bröden på galler eller på en sten med platt yta. Snitta citronen på hälften och grilla till den blir lätt sotad.
2. Koka upp vatten, ättikssprit, rårörsocker och salt tills sockret löst sig. Lägg strimlad rödkål och hyvlade morötter i en skål, häll över lagen och låt stå i minst 10 minuter. Sila av lagen. Lägg in i en burk och ta med på utflykten.
3. Lägg korvarna i korvbröden, toppa med picklade grönsakerna, strö över persilja och kläm på citron och eventuell Sambal Oelek.
Några extra tips på vägen
- Högre fetthalt istället för hög kötthalt. Fett är smakbärare!
- Snitta korven på längden, den blir lättare att äta och rymmer mer fyllning.
- Citron passar väldigt bra till fläskkött.
- Coop har en ny typ av färsk-veggkorv/ chorizo. Rekommenderas!
Till själva eldningen har vi använt vår portabla eldstad som ger HELT FANTASTISKT bra grillglöd. I och med att vedklabbarna ligger på ett nät av metall blir luftgenomströmningen bra och grillglöd skapas snabbt upp.
Länk till grillstaden finner du här -> https://myroutdoor.se/products/portabel-eldstad