Ägg och korvmacka
David Andersson
04th February 2021
Recept - Ägg och korvmacka
Belöna er med en rejäl macka efter en lång dag utomhus. Du tillagar nästan allt i stekpanna (helst gjutjärnsstekpanna) och serverar korvmackan rykandes varm.
Ingredienser (6 personer)
- 12 st ljusa bröd (formfranska eller lantbröd)
- 400 g skivad falukorv
- 6 st ägg
- 1 näve av valfri svamp (kan uteslutas)
- Ketchup
- Senap
- Persilja
- Smör att steka i.
- 6 st kaffefilter
Tillagning
1. Stek korven och lägg åt sidan, stek därefter ägg och svamp.
2. Samtidigt värmer du bröden på lagom avstånd till elden så att dom blir frasiga men inte brända.
3. Bred ketchup och senap på brödet (lock och botten), lägg på ett par skivor korv, ett stekt ägg, lite svamp och toppa med persilka. Klart!
Några extra tips på vägen
- Kaffefilter fungerar ypperligt att trycka ner mackan i (speciellt om du har barn).