Fri frakt över 700 kr

Ägg och korvmacka

David Andersson
04th February 2021

Recept - Ägg och korvmacka

Belöna er med en rejäl macka efter en lång dag utomhus. Du tillagar nästan allt i stekpanna (helst gjutjärnsstekpanna) och serverar korvmackan rykandes varm.

Ingredienser (6 personer)

  • 12 st ljusa bröd (formfranska eller lantbröd)
  • 400 g skivad falukorv
  • 6 st ägg
  • 1 näve av valfri svamp (kan uteslutas)
  • Ketchup
  • Senap
  • Persilja
  • Smör att steka i.
  • 6 st kaffefilter

Tillagning

1. Stek korven och lägg åt sidan, stek därefter ägg och svamp. 

2. Samtidigt värmer du bröden på lagom avstånd till elden så att dom blir frasiga men inte brända.

3. Bred ketchup och senap på brödet (lock och botten), lägg på ett par skivor korv, ett stekt ägg, lite svamp och toppa med persilka. Klart!
 

Några extra tips på vägen

  • Kaffefilter fungerar ypperligt att trycka ner mackan i (speciellt om du har barn). 

Fler inlägg

Getsouvas

Souvas på getkött Ett gott recept när man är riktigt hungrig. Vi använder kolståsstekpanna och vårt portabla campingkök (Länk till produkt) som passar perfekt vid matlagning utomhus. Denna maträtt är lätt...

Kantarelltoast

Kantarelltoast på öppen eld Lyxigt med kantarelltoast på utflykten! Ett lätt och litet recept med stora smaker för dig som vill lyxa till det när du är ute. Använd med...

Grilla korv med twist

Grilla korv med twist Det är modernt med hög kötthalt på korv - men vi vill slå ett slag för korv med högre fetthalt istället. Fett är både smakbärare och extra gott...

Signa upp idag!
på vårt nyhetsbrev

DIN VAGN clear

Delsumma

$223

Frakt beräknas i nästa steg

Fortsätt handla Till Kassan


Din varukorg är tom