Fria storleksbyten I Fri frakt över 599 kr 🌎

Fotografera med drönare

David Andersson
05th February 2022

Fotografera och filma med drönare.

Viddga vyerna från ovan

Vidga vyerna i naturen med den lilla drönarens hjälp. Att fotografera med drönare är både roligt och vackert. Ett sätt att upptäcka naturen och omgivningarna som man annars inte är van vid. Drönare idag kan flyga lång och högt och det går snabbt att lära sig. Förutom att flyga och upptäcka spännande miljöer är det några regler som man kan tänka på innan. 
 

Innan du börjar: Flygzoner

Med hjälp av luftfartverkets drönarkarta kan man kolla där man befinner sig om det finns någon förbudzon där det krävs tillstånd att flyga med sin drönare, oftast är det en rödkantigt område och information står i den aktuella rutan. Är det exempelvis förbudzon eller militärt område kan man kontakta flygplats för att ta reda på hur ett tillsånd ska sökas. Höjd: Den godkända höjden för en drönare i luften är 120 meter, utöver det kan man söka ytterligare tillsånd då en drönare klarar betydligt högre.


Luftfartsverkets drönarkarta finner du här:
https://dronechart.lfv.se/


Spridningstillstånd

Att sprida och publicera bilder kan kräva ett tillstånd av lantmäteriet, exakt vad som gäller står på deras hemsida och sedan finns exempel på hur man på eget ansvar kan bedöma om en bild klarar kriterierna för spridning utan att skicka in. Utöver dessa regler för drönarflygning så gäller det att flyga med sunt förnuft och ha roligt på sin upptäcksfärd.

Spridningstillstånd för bilder:
https://www.lantmateriet.se/sv/om-lantmateriet/rattsinformation/spridningstillstand/

 

drönare vid sjö

Foto och text: Per Lundström
Hemsida: www.taigapic.se

Fler inlägg

Fota det nyckfulla norrskenet

Nyckfullt Norrsken Han är Myr Outdoors egna husfotograf. Per Lundströms är landskapsfotografen som vägrar att sluta fota. Han är ständigt resandes på jakten efter den nya bilden. Har har år av erfarenhet och lever för...

Signa upp idag!
på vårt nyhetsbrev

DIN VAGN clear

30 dagars
Öppet köp
12 Månaders
Produktgaranti
Kundservice
Mån-fre 08:00-16:00
Lördag 09:00-15:00
Snabb leveras
1-3 Arbetsdagar

Din varukorg är tom