Fria storleksbyten I Fri frakt över 599 kr 🌎

Resetipset: Natursköna Abisko - äventyr för alla

Per Lundström
09th October 2023

Om du längtar efter att uppleva en plats som erbjuder spektakulär skönhet och otroliga äventyr, så är Abisko platsen för dig. Beläget i norra Sverige, i hjärtat av det magnifika Lappland, är Abisko ett fantastiskt resmål som passar både familjer och vänner. I detta blogginlägg kommer vi att utforska hur man tar sig till Abisko, vad man kan göra där och dela några tips om boenden och aktiviteter för att göra din resa oförglömlig.

Hur tar man sig till Abisko?

Abisko är relativt enkelt att nå, trots sin avlägsna plats. Här är några sätt att ta sig dit:

1. Flyg: Den närmaste flygplatsen till Abisko är Kiruna Airport (KRN). Från Kiruna kan du ta dig till Abisko med tåg eller hyrbil.

2. Tåg: Tågstationen Abisko Turiststation är en av de mest spektakulära i världen. Du kan ta tåget från Kiruna eller Narvik (Norge) och njuta av hisnande vyer längs vägen.

3. Bil: Om du föredrar att köra, kan du hyra en bil och köra till Abisko från Kiruna. Vägarna är välskötta och omgivningarna är enastående.

Aktiviteter i Abisko

Abisko erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för både familjer och vänner. Här är några saker du kan göra under din vistelse:

1. Vandra: Abisko är känt för sin fantastiska vandring. Den populära Abisko Nationalparken erbjuder många vandringsleder, inklusive den berömda Kungsleden. Det är ett utmärkt sätt att utforska den hisnande naturen i området.

2. Norrsken: Om du besöker Abisko på vintern, är chansen att se det spektakulära norrskenet hög. Abisko är känt för sina klara himlar och är en av de bästa platserna i världen för att uppleva detta naturliga fenomen.

3. Hundspann: För en äventyrlig upplevelse kan du prova på hundspann. Du och dina vänner kan ta en tur genom de vackra snötäckta skogarna med hjälp av vänliga arbetande hundar.

4. Utforska Icehotel: Nära Abisko ligger det berömda Icehotel i Jukkasjärvi. Det är en unik plats där du kan beundra fantastiska isskulpturer och även bo i en is- eller snösvit om du vågar.

5. Fiskning och båtturer: Abisko är också känt för sina vackra sjöar, som Torneträsk. Du kan fiska, paddla kajak eller ta en roddbåt och njuta av den fridfulla naturen.

Boenden i Abisko

Det finns flera alternativ för boende i Abisko, som passar olika budgetar och behov. Här är några rekommendationer:

1. Abisko Turiststation: Detta är det mest populära boendet i området. Du kan välja mellan hotellrum, fjällstugor eller vandrarhem. Det ligger nära tågstationen och nationalparken.

2. Abisko Mountain Lodge: En mysig lodge med fantastisk utsikt över Torneträsk-sjön. Det är ett utmärkt alternativ för familjer och grupper.

3. STF Abisko Fjällstation: Beläget precis vid nationalparken och med budgetvänliga alternativ, inklusive sovsalar och enklare rum.

4. Camping: Om du föredrar att campa finns det flera campingplatser i området där du kan sätta upp tält eller hyra stugor.

Slutsats

Abisko är verkligen en pärla i norra Sverige och erbjuder enastående naturupplevelser året runt. Oavsett om du är en äventyrlig vandrare, en norrskenentusiast eller bara vill koppla av i naturen, finns det något för alla här. Så packa dina väskor, bjud in familj och vänner och ge dig av till Abisko för en oförglömlig resa i en av världens mest magnifika miljöer.

Fler inlägg

Storforsen Naturreservat på Vintern

Upptäck Storforsen Naturreservat på Vintern utanför Älvsbyn: : En Oöverträffad Upplevelse. Vid en vinterresa till norra Sverige är ett besök på Storforsen Naturreservat utanför Älvsbyn en oförglömlig upplevelse. Med sina...

Reseguide Lofoten - Del 1

Omgiven av fjäll, storslagna fjordar, vidsträckta sandstränder och romantiska fiskebyar. Lofoten är ett mecka för naturupplevelser. Området är känd för sin storslagna natur och sina många aktiviteter vilket gör det...

Signa upp idag!
på vårt nyhetsbrev

DIN VAGN clear

30 dagars
Öppet köp
12 Månaders
Produktgaranti
Kundservice
Mån-fre 08:00-16:00
Lördag 09:00-15:00
Snabb leveras
1-3 Arbetsdagar

Din varukorg är tom