Gå vidare till innehåll

Följ oss här!

Gratis leverans över 700 kr | 30 dagars öppet köp

Maila oss

Småplättar på elden

Småplättar pannkakor utemat

Småplättar på elden

Småplättar över öppen eld är en höjdare, använd gjutjärnspanna eller plättjärn. Toppa med lönnsirap och balansera det söta med sidfläsk, bacon eller stekt svamp. Förbered smeten hemma och ta med i termos.Total succé!



Ingredienser

2 ½ dl Vetemjöl 
6 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
1 msk smält smör
1 pkt bacon/sidfläsk eller ett par nävar av valfri svamp.
Lönnsirap

Tillagning

1. Tag hälften av mjölet i mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smör och vispa ihop. Konsistensen ska vara ungefär som filmjölk, aningens tunnare. Låt dra ca 10 min.

2. Hetta upp stekpannan med smör. Stek sedan plättarna i några minuter på varje sida. Tillsätt en ny klick smör och upprepa tills alla plättar är stekta. 

3. Knaperstek bacon, sidfläsk eller svamp, salta och peppra svampen.

 

Några extra tips på vägen

  • Stek gärna i riktigt smör - det gör underverk för både smak och utseende.
  • Om du gillar riktigt lövtunna pannkakor så använder du ytterst lite smet och häller i stekpannan. Vicka sedan ut smeten i pannan så den precis täcker botten och stek till smeten på ovansidan har stelnat och vänd därefter på pannkakan. 

Trygga köp

Alltid 30-dagars öppet köp när du handlar hos oss.

Kundservice

Snabb hjälp vid frågor. Måndag 08:00-17:00
Lördag: 09:00-15:00
Söndag: Stängt

Snabb leverans

Alltid spårbar leverans.
1-3 arbetsdagar inom Sverige.

Kvalitet

Produkter med hög kvalitet och lång hållbarhet.